Hoppning
28 maj 15:41

Jens Fredricson och ”Cosmo” nära seger i femstjärnig GP

InternationelltJens Fredricson och Markan Cosmopolit är tillbaka på högsta nivå. På söndagen blev ekipaget tvåa Roms stora Grand Prix.

Jens Fredricson och ”Cosmo” nära seger i femstjärnig GP
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit. Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB val f 2011 e Cohiba 1198 –  Calido, uppf  Interbreed AB, äg Strömsholms Marketenteri) ser ut att vara på väg mot samma form som tog dem till VM-guld i lag och seger i Spruce Meadows prestigefyllda nationshoppning förra året.

På söndagen slutade ekipaget tvåa i Roms femstjärniga Grand Prix-hoppning över 1,60-hinder.

Det svenska världsmästarekipaget var ett av elva felfria i grundomgången i den 50 ekipage stora klassen.

Fem dubbelnollor

I omhoppningen var ekipaget ett av fem som satte ytterligare en nolla. Det var dock inte så mycket att göra åt segraren, Tysklands Andre Thieme/DSP Chakaria. som var dubbelnolla med en tid som var ungefär 2,5 sekunder snabbare.

Jens Fredricson och ”Cosmo” ingick också i det svenska, fjärdeplacerade laget i nationshoppningen på meetinget i Rom i fredags. Där blev det 0+4 fel för ekipaget.
– Jens och Cosmo är tillbaka på den här nivån med den äran, sa den svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet i samband med det.

– Han är ett snäpp starkare än förra året och han hoppade fantastiskt idag. Båda rundorna i Nations Cup i fredags var bra och grundomgången i dag också men bäst kändes han i omhoppningen. På tävlingarnas sista dag, väldigt bra, säger Jens Fredricson till Svenska Ridsportförbundet.

Höll sin plan

– Jag kunde hålla min plan perfekt, red exakt så som jag hade planerat och så fort jag kunde. Jag visste att jag behövde ta bort galoppsprång där jag kunde. Denna andraplatsen är jag väldigt, väldigt glad för.

Andraplatsen var värd ungefär 1,1 miljoner kronor i prispengar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden