Hoppning
13 augusti 00:15

VM-GULD TILL SVERIGE

VM i Herning 2022Redan efter rundan med lagens tredjeryttare stod det klart att Jens Fredricson säkrat VM-guldet i lag till Sverige. Kampen om de återstående medaljerna blev hård och slutade med silver till Nederländerna och brons till Storbritannien.

VM-GULD TILL SVERIGE
Det svenska hopplaget tog på fredagskvällen Sveriges första VM-guld i lag någonsin. Foto: Roland Thunholm

Sverige hade guldet i sin hand inför den sista och avgörande lagrundan – och de behöll greppet hela vägen.

Henrik von Eckermann och King Edward satte ribban med en nollrunda, därefter följde Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana som var sitt vanliga jag men fick ett nedslag.

Redan där stod det klart att ingen nation skulle kunna hota Sverige om nästa ryttare gick felfritt.

Efter gårdagens spänningsfyllda nollrunda gjorde Jens Fredricson och Markan Cosmopolit sitt livs runda – och säkrade VM-guldet åt Sverige. Det gjorde att Peder Fredricson kunde rida för sig själv med H&M All In, men ekipaget som låg bäst till av svenskarna individuellt fick dessvärre tre nedslag.

 

Det innebär att Sverige inför den individuella finalen på söndag har två ryttare som nummer ett och två i ställningen. Henrik von Eckermann leder på 0,58 felpoäng och Jens Fredricson ligger tvåa med 2,71. Trea ligger belgaren Jérôme Guery med 3,35 felpoäng.

Lagsilvret gick till Nederländerna och Storbritannien tog hand om bronset efter en rejäl upphämtning. Frankrike som låg inom två tidsfel från Sverige rev bort sig och red in på sjätte plats.

Resultatlista lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden