Hoppning
12 juni 2022 06:21

Dags för Nations Cup – så följer du tävlingen

InternationelltPå söndagens eftermiddag rids Nations Cup i Polen med ett svenskt lag på plats för första gången i högsta serien i år. Här finns allt du behöver för att hänga med i klassen.

Dags för Nations Cup – så följer du tävlingen
Stephanie Holmén. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Den prestigefyllda högsta serien i hoppningens Nations Cup är en del av uttagningen av det svenska VM-laget. I dag, söndag, gör Sverige i sin första start i årets serie och det återstår fem veckor innan VM-laget tas ut.

Laghoppningar är fantastiska, det är naturligt att man närmar sig varandra och delar kunskap och erfarenhet. Henrik Ankarcrona.

– En intensiv och spännande tid, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Det är polska Sopot som är värd för tävlingen. Det svenska laget fortsätter sedan sin Nations Cup-turné med Rotterdam i Nederländerna, Falsterbo i Sverige och Hickstead i Storbritannien. Siktet är inställt på finalen i Barcelona, Spanien, i oktober.

Svenska truppen

Henrik von Eckermann, Angelica Augustsson Zanotelli, Annika Axelsson, Jens Fredricson och Wilma Hellström är på plats i Polen för att representera Sverige och fyra av dem fem kommer att få rida i svenska laget.
– Ett spännande lag oavsett. Jag vill se hästar som fortsätter att utvecklas och ekipage som är väl förberedda för uppgiften, då är jag nöjd. Vart man sen hamnar i resultatlistan det är en annan sak, det vet man aldrig, säger Henrik Ankarcrona till SvRF.

I högsta serien har Sverige sällskap av Belgien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Irland, Nederländerna, Norge och Schweiz.

– Laghoppningar är fantastiska, det är naturligt att man närmar sig varandra och delar kunskap och erfarenhet. Tänk er att komma in i ett lag som ung ryttare och då ha Rolf-Göran, Peder, Henrik eller Malin i samma lag exempelvis, det ger ju verkligen möjligheter att utvecklas, säger Henrik Ankarcrona till SvRF.

Första omgången börjar klockan 12 och hela klassen beräknas vara klar runt klockan 16. Sverige har startnummer 4.

Startnummer, svenska ekipage

4. Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele
12. Douglas Lindelöw/Cheldon
20. Wilma Hellström/Cicci BJN
28. Henrik von Eckermann/Hollywood V

Datum, platser och totalställning i Nations Cup
Arrangörens webbplats
Start- och resultatlistor
SVT1/2 och SVT Play sänder från söndagens nationshoppning
ClipMyHorse sänder alla klasser (betalkanal)

 

Tidigare under helgen reds en omgång i Nation Cup, division 2, i norska Drammen. Det svenska laget med Marcus Westergren/Hurry Up G, Alice Tapper/Doge Dogelito, Emma Emanuelsson/Stakantura och Erica Swartz/Madonna kom femma av de nio lag som startade. Brasilien vann.

Resultat, Nations Cup Drammen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden