Hoppning
3 maj 2022 10:15

Svenska ryttarna klara för Nations Cup i La Baule

Nations CupDet har blivit dags för den årliga Nations Cup-tävlingen i franska La Baule. Sverige står på startlinjen tillsammans med ytterligare sju länder. Här hittar du den kompletta deltagarlistan.

Svenska ryttarna klara för Nations Cup i La Baule
Wilma Hellström och Cicci BJN i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Belgien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Schweiz och Sverige är länderna som laddar för start i helgen när det vankas femstjärnig Nations Cup-tävling i franska La Baule. Svenska ryttare på plats är A-truppens Henrik von Eckermann, Petronella Andersson, Angelie von Essen och Evelina Tovek samt Wilma Hellström som rider i B-truppen. La Baule ingår dock inte i FEI Jumping Nations Cup i år, utan är en fristående lagtävling i likhet med Aachen och Rom.

– Det är en viktig och prestigefull tävling. Den är på högsta femstjärniga nivå och det blir en första kraftmätning inför det som väntar i år. Det ska bli spännande och det är ett viktigt test inför kommande Nations Cup-tävlingar, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Starkt motstånd

Petronella Andersson har med sig förstahästen Castres van de Begijnakker Z samt båda sina hästar i utvecklingsgruppen. Speciellt med Halita O har Petronella radat upp framgångar i Wellington i början av året. Henrik von Eckermann har med sig GP-speedhästen Glamour Girl, som visat storform det senaste, och mer oprövade Calizi.

Evelina Tovek har med sig förstahästen Winnetou de la Hamente Z och den lovande relativt nya tävlingskamraten Moeboetoe v/d Roshoeve. Happiness DK Z och Cochella följer med Angelie von Essen. Den förstnämnda ingår i utvecklingsgruppen. Sist men inte minst har Wilma Hellström med sig sin enögda ögonsten Cicci BJN, välhoppande framtidslöftet Cornest och nytillskottet Quinti von Hof.

Att Sverige är väl rustat råder det ingen tvekan om, men det bjuds också starkt motstånd. I startfältet i Nations Cup finns sannolikt bland andra världscupvinnaren Martin Fuchs, Daniel Deusser, Kevin Staut och Marlon Modolo Zanotelli.

Vilka fyra svenska ryttare som startar i lagtävlingen avgörs på plats. Lagtävlingen går klockan 14.00 på fredag.

Individuellt tävlar bland andra världscuptvåan Harrie Smolders, Scott Brash och Denis Lynch. Utöver Nations Cup är Rolex Grand Prix Ville de La Baule tävlingens stora höjdpunkt. GP-klassen går på söndag klockan 13.00.

Totalt deltar 175 hästar med 70 ryttare från 16 länder.

La Baule – se hela deltagarlistan här.

Start- och resultatlistor Nations Cup.

Arrangörens hemsida.

Nations Cup och Sverige

FEI Jumping Nations Cup i division 1 i europeiska ligan drar igång med första omgången i schweiziska St Gallen i början av juni, därefter är det ytterligare fem omgångar innan finalen äger rum i Barcelona den 29 september-2 oktober.

Sverige har valt att rida med lag i polska Sopot, holländska Rotterdam, Falsterbo och brittiska Hickstead. Tio lag rider i division 1 och de sju bästa efter fyra omgångar går till final.

Nations Cup – division 1 Europa

St Gallen 
3-6 juni

Sopot 
9-12 juni

Rotterdam
23-26 juni

Falsterbo
14-17 juli

Hickstead
27-31 juli

Dublin
17-21 augusti

Barcelona FINAL
29 september-2 oktober

FEI Jumping Nations Cup – här ser du hela kalendern.

FEI Jumping Nations Cup – regler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden