Hoppning
11 juni 2022 18:33

Svenskar plockar placeringar i Polen

InternationelltHenrik von Eckermann och Douglas Lindelöw har hållit sig framme under det pågående femstjärniga Nations Cup-meetinget i polska Sopot.

Svenskar plockar placeringar i Polen
Douglas Lindelöw och Casemiro CC har tagit två placeringar i Sopot. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Annelie Frank

På lördagens eftermiddag knep Henrik von Eckermann en andra plats i en 1,50-hoppning med 44 startande.

Svensken, som återigen är tvåa på världsrankningen, red Nababette Z (ZANG sto f 2011 e Nabab de Reve-Gasper, uppf Louis Smeets, äg Ecurie Francois Mathy och Louis Smeets), en häst han har gjort ett internationellt meeting med tidigare. Det var i maj i år.

I lördagens klass var det svenska ekipaget ett av tio felfria i första rundan. Ekipaget tillhörde också de fyra som satte en nolla i omhoppningen. Nababette Z var dock ungefär en och en halv sekund långsammare än segerhästen Little Lumpi E, riden av Schweiz Elian Baumann.

”En riktig tävlingshäst”

– Det är en häst som man kanske inte går helt upp i taket när man hoppar hemma, men som är en riktig tävlingshäst och det är ju så man vill ha det. Det finns hästar man tänker att ”wow nästa OS är nära” men sen kanske den i stället spänner sig inne på banan och det funkar inte alls som man trott, säger Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet.

Andraplatsen gav en prissumma på ungefär 47 000 svenska kronor.

Svensk placering

Det blev svenskt även på åttonde plats genom Douglas Lindelöw/Casemiro CC som hade 0+4 fel. Tidigare under meetinget slutade ekipaget trea i en tidshoppning över 1,50-hinder med över 50 startande ekipage. Denna placering gav ungefär 35 000 kronor i prispengar.

I morgon söndag är det dags för högsta ligan i Nations Cup i Sopot. Första omgången startar klockan 12.

 

Resultat, Sopot

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden