Sverige
7 juni 2022 16:34

Jesper i topp fem på EM i hovslageri

MästerskapDet blev en finalplats för en av de svenska hovslagarna som deltog i EM i hovslageri i helgen. Jesper Eriksson Eurenius slutade femma.

Jesper i topp fem på EM i hovslageri
Pristagarna i EM i hovslageri. Foto: Privat

Över 50 hovslagare från hela Europa samlades till den elfte upplagan av EM i hovslageri, och efter sju olika moment, med allt från skoning av islandshästar till ardennerskoning, stod det klart att Matt Randle från Storbritannien blev europamästare i skoning. Även silvermedaljören Steven Beane kom från Storbritannien.

Trea och fyra kom hovslagarna Sergio Pérez och David ibáñez från Katalonien i Spanien, och på femte plats kom Jesper Eriksson Eurenius från Veberöd, Sverige.

Ännu en svensk deltog i tävlingen där 17 nationer var representerade. Det var Johannes Sandsten Atlason. Hovslagarna bedömdes av två internationella domare, amerikanen Tom Petersen och britten Andrew Casserly.

Tävlingen avgjordes i samband med Strömsholmsdagarna och pågick i fyra dagar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden