Sverige
31 maj 2022 06:25

Eliten till EM i hovslageri

StrömsholmsdagarnaI samband med tävlingarna på Strömsholm, som inleds i veckan, kommer även europamästerskapet i hovslageri att avgöras. Sverige ställer upp med tre hovslagare.

Eliten till EM i hovslageri
EM i hovslageri avgörs i samband med Strömsholmsdagarna. Foto: Sandra Nordin Johansson

Under fyra dagar, den 3-6 juni, kommer ett 60-tal hovslagare från 14 länder göra upp i EM i hovslageri på Strömsholm.
– Det är eliten i Europa som kommer hit och det kommer att bli den tuffaste tävlingen som hållits på EM-nivå. Det är stora utmaningar som väntar de tävlande. Det är svåra skor som ska göras på kort tid och det är många sko- och smidesplatser och mycket hästar och folk. Det gäller för de tävlande att hålla fokus under hela tävlingshelgen, säger tävlingsledaren, hovslagarmäster Magnus Smederöd, i ett pressmeddelande.

Hemmahoppen Jesper Eriksson Eurenius, Johannes Sandsten Atlason och Fredrik Strange tävlar för Sverige, under ledning av lagledaren och coachen Niklas Pettersson. Hovslagarna bedöms av två internationella domare, amerikanen Tom Petersen och britten Andrew Casserly.

Mästerskapet inleds med kval under fredag och lördag, innan de 40 bästa går vidare och skor ardennerhästar på söndagen. De tio bästa därifrån går sedan vidare till semifinalen – att sko halvblodshästar – på måndagen, innan det är dags för final senare samma dag.

Startlistor

Mer om tävlingen och tidsprogram

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden