Sverige
15 augusti 2023 10:30

Johan Fyrberg ny generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet

Nytt jobbJohan Fyrberg har utsetts till ny generalsekreterare efter Annika Tjernström, som lämnade i våras.

Johan Fyrberg ny generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet
Johan Fyrberg, generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet. Foto: Svenska Ridsportförbundet/Ola Hedin

Det var i april i år som Annika Tjernström lämnade sitt uppdrag som generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet efter sex år på posten. Nu har förbundsstyrelsen utsett Johan Fyrberg till ny generalsekreterare.

– Vi är så glada över att få Johan Fyrberg med som en drivande kraft när vi nu sätter riktningen framåt och tar nästa steg i utvecklingen av vårt förbund. Johan är en handlingskraftig och tydlig ledare med gedigen erfarenhet och brett kontaktnät inom såväl ridsporten som idrotten, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda på förbundets hemsida.

Svenska Ridsportförbundet skriver:
Johan Fyrberg, 50 år gammal från Stockholm, är uppväxt på hästgård och har tävlat i flera av ridsportens grenar. Hästintresset ledde Johan till Försvarsmakten och vidare till hästnäringen, där han tidigt i karriären arbetat med affärsutveckling på riksanläggningen Ridskolan Strömsholm och talangutveckling på Svenska Ridsportförbundet dit han nu återvänder efter 14 år. Johan har även drivit eget inom ledarskap, varit generalsekreterare för Svenska Gymnastikförbundet och avdelningschef på Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna där han bland annat arbetat med värdegrunds- och trygghetsfrågor.

– Jag ser så mycket fram emot att återvända till Svenska Ridsportförbundet och få bidra till utvecklingen av svensk ridsport med den erfarenhet jag samlat på mig genom åren som gått. Ridsporten ger så mycket till så många och jag vill att fler ska hitta till vår fantastiska idrott samtidigt som alla som redan hittat hit får utveckla sin fulla potential. Alltid med hästen och hästvälfärden i fokus, säger Johan Fyrberg till Svenska Ridsportförbundet.

Gisela Löfstrand är för närvarande tillförordnad generalsekreterare.

Johan Fyrberg är idag förbundschef på Studieförbundet Vuxenskolan. Han tillträder tjänsten i början av 2024.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden