Världen
9 januari 2020 06:30

Johnson framröstad till Årets KWPN-häst 2019

PrisasFörra året pensionerades den nu 18-årige Johnson, efter en fin tävlingskarriär med Hans Peter Minderhoud i sadeln. Den populära avelshingsten ska nu prisas, då han blivit framröstad till Årets häst i holländska KWPN.

Johnson framröstad till Årets KWPN-häst 2019
Johnson, här med sin ryttare Hans Peter Minderhoud, är framröstad till Årets häst i KWPN. Foto: Roland Thunholm

Allmänheten har fått rösta och säga sitt, när det gäller titeln Årets häst i KWPN. Med 3 831 röster blev Johnson (hingst -02, e Jazz-Flemmingh) överlägsen segrare, före Blue Hors Zack och Zaire-E. De tre hopphästar som fanns med i omröstningen – Tangelo van de Zuuthoeve, Explosion W och Verdi, som blev Årets häst 2018 – fick alla se sig besegrade av dressyrens representanter.

Johnson kommer att tilldelas priset vid KWPN:s hingstpremiering den 31 januari, skriver Eurodressage. På samma plats hyllades hingsten 2019, då han pensionerades efter en fin tävlingskarriär – tillsammans med Hans Peter Minderhoud blev det bland annat ett lagbrons på VM 2014, lagguld och individuellt brons på EM 2015 och kürfinal på OS 2016.

Framgångsrik avelshingst

Johnson slutade tvåa på den internationella rankningen för dressyrhingstar under 2019, och var den dressyrhingst som toppade avelsindexen för 2019 i SWB.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden