Världen
7 juni 16:58

Jos Verlooys avlidna groom hedras av hoppvärlden

Till minneNyligen dog belgiska Jos Verlooys välkända groom, 44-åriga Jenny Ducoffre. Nu hedras hon på tävlingar världen över.

Jos Verlooys avlidna groom hedras av hoppvärlden
Foto: Istock

På tävlingar runtom i Europa bärs svarta armband och tyst minut hålls till minne av Jenny Ducoffre.

I mitten av maj kom beskedet om att den belgiska hoppryttaren Jos Verlooys groom sedan över tio år tillbaka, Jenny Ducoffre, avlidit. Jenny var en uppskattad och välkänd groom som fick motta flertal priser, bland annat under nederländska Indoor Friesland under förra året och Horse Health-trofén i Hickstead 2019.

Sedan dödsbeskedet har flertal initiativ tagits för att hedra den omtyckta groomen. Internationella HorseGrooms har öppnat en minnessida där alla som vill kan dela med sig av sina minnen av Jenny.
– Tack vare ett ekonomiskt bidrag från Enviro Equine & Pet, ett internationellt företag inom kosttillskott och vårdprodukter för hästar, kommer alla minnen och meddelanden att samlas och skrivas ut i en bok som skickas till familjen om några veckor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden