Avelsnyheter
27 oktober 2017 11:06

Jovian knockade de holländska domarna

SvenskägdI stor konkurrens vann svenskägda Apache-sonen Jovian ett holländskt dressyrchampionat. Hingsten var ursprungligen köpt som sporthäst, men eftersom ägaren nu får seminförfrågningar från hela Europa börjar hon fundera på om han ska visas som hingst i framtiden.

Jovian knockade de holländska domarna
Svenskägda Jovian vann holländskt championat med många lovord.

Svenskägda Jovian (KWPN hingst f-14 e Apache-Tango,uppf familjen Ten Bosch) visades vid Folkvereniging Zuid-Holland Wests championat som arrangerades tidigare i oktober. I konkurrens med 70 andra 3-åringar tog han hem segern.

Hingsten visades av Chiara Prijs, Dressagehorses Vitale-Prijs, men eftersom han kom till topp tre reds han även av testryttaren Stephanie Kooijman.
– Testryttaren var överväldigad över hingstens ridbarhet, berättar ägaren Sophia Skobe Rosén för Ridsport.
”Hästen gav mig en mycket bra känsla i alla tre gångarter och där var så mycket power för en 3-årig häst”, är Stephanie Kooijmans omdöme på föreningens hemsida.

Stephanie Kooijman utgjorde tillsammans med Bart Bax domarteam vid championatet.

Sophia äger Jovian genom sitt företag Stall Säthälla AB i Tranås. Hon berättar att de hittade hästen i Holland i februari och att han då bara var insutten. Eftersom Sophia samarbetar med Chiara Prijs har Jovian varit placerad hos henne.
– Planen för i år då han endast är tre år var det här holländska 3-års championatet, svarar Shopia på frågan om hingstens framtidsplaner.

Ännu är inte Jovian visat på något hingstprov, men Sophia tror att han är väldigt intressant för aveln.
– Jag har fått förfrågningar från hela Europa på semin från honom så vi får fundera på framtiden, säger Sophia, som ursprungligen köpte Jovian som sporthäst.

Här kan du se en film från ärevarvet:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden