Dressyr
4 juli 2020 12:18

Juan Matute Guimon har fått lämna sjukhuset

StyrkebeskedJuan Matute Guimon har nu kommit så långt i tillfrisknandet efter den livshotande hjärnblödningen att han fått lämna sjukhuset i Madrid. Rehabiliteringen fortsätter dock med oförminskad styrka. "Jag behöver bli starkare i högersidan", berättar den unge dressyrstjärnan för Eurodressage.

Det är nu åtta veckor sedan Juan Matute Guimon föll ihop efter ett ridpass i Madrid efter att ha drabbats av en massiv hjärnblödning. Efter att ha genomgått två omfattande hjärnoperationer och legat i koma har han snabbt visat på stora framsteg. För knappt två veckor gjorde han sitt första inlägg på Instagram med orden: ”Jag är tillbaka och starkare än någonsin.”

Nu har den 22-årige dressyrstjärnan fått lämna sjukhuset. Det skrev systern Paula Matute Guimon under fredagen. Rehabiliteringen kommer nu att fortsätta på hemmaplan varvat med dagliga sjukhusbesök.
– Jag måste jobba med min högersida, jag behöver bli starkare, berättar han för Eurodressage.

Juans föräldrar, den trefaldige OS-ryttaren Juan Matute Azpitarte och mamma Maria, har funnits vid sonens sida under den svåra tiden.
– Mina föräldrar är riktiga kämpar, säger han till Eurodressage.

Dressyrryttaren Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden