Dressyr
16 juni 2020 08:59

Juan Matute Guimon har lämnat IVA – visar på stora förbättringar

RehabiliteringJuan Matute Guimon gör stora framsteg efter hjärnblödningen. Den unge världsryttaren i dressyr har nu flyttats från intensivvårdsavdelningen och ska rehabiliteras med hjälp av ett specialiserat neuroteam. Han har redan visat stora förbättringar både när det gäller kroppens styrkereaktioner och hjärnans återhämtning, berättar pappan Juan Matute Azpitarte.

På måndagen flyttades Juan Matute Guimon från intensivvårdsavdelningen på Madrids sjukhus till ett vanligt rum. Här ska han med hjälp av ett specialiserat neuroteam med läkare och fysioterapeuter samt experter från USA och Tyskland få hjälp med rehabiliteringen efter den livshotande hjärnblödningen som han drabbades av för sex veckor sedan.

Juans pappa, Juan Matute Azpitarte, berättar att man har sett stora förbättringar i sonens fysiska styrkereaktioner och att även hjärnan återhämtar sig snabbare än förväntat.
– Hjärnans återhämtning är otrolig på den här korta tiden efter den här typen av akut hjärnkirurgi, och även kroppen gör stora framsteg snabbt, säger Juan Matute Azpitarte till Dressage News.

Den 22-årige spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Juan Matute Guimon föll ihop efter ett ridpass hemma i Madrid för en månad sedan. På sjukhuset visade det sig att han drabbats av en massiv hjärnblödning. Efter att ha genomgått avancerad hjärnkirurgi i två omgångar och legat i koma har han sakta men säkert gjort framsteg i tillfrisknandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden