Dressyr
6 maj 2020 08:54

Unge Juan Matute Guimon kämpar för sitt liv efter stroke

KritisktDressyrvärlden ber för blott 22-årige Juan Matute Guimon. Efter ett ridpass på tisdagen föll den unge spanske världsryttaren ihop medvetslös efter att ha klagat på huvudvärk i en veckas tid. Han befinner sig nu i kritiskt tillstånd på sjukhuset i Madrid efter en blödning i hjärnan.

Unge Juan Matute Guimon kämpar för sitt liv efter stroke
Juan Matute Guimon red Quantico vid EM i Göteborg 2017. Foto: Mikael Persson

Dressyrvärlden ber nu en stilla bön för den unge spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon. Han hade klagat över huvudvärk i en veckas tid, men trodde att det berodde på allergi. Efter ett ridpass på tisdagen föll han ihop medvetslös och fördes till sjukhus med helikopter. Han befinner sig nu i kritiskt tillstånd på sjukhuset i Madrid efter en blödning i hjärnan. Det rapporterar Dressage News.

– Som den positive unge man han är, kämpar han nu för att vinna den största tävlingen i hans liv, säger fadern Juan Matute Azpitarte, som är trefaldig OS-ryttare för Spanien.

Juan Matute Guimon är blott 22 år gammal och en av världens främsta unga dressyrryttare. Han flyttade med sin familj till Wellington för mer än tio år sedan, men för två år sedan valde han att börja studera i Madrid och utveckla sin ridning i Europa. Han var rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankingen med  hästen Quantico och som trea med Don Diego.

– Snälla, be för honom, vädjar fadern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden