Dressyr
1 juni 2020 08:45

Juan Matute Guimon uppe ur sjukhussängen

TillfrisknandeFramstegen fortsätter för Juan Matute Guimon som drabbades av en hjärnblödning i början av maj. Den 22-årige världsryttaren i dressyr har fått komma upp ur sjukhussängen.

I helgen tog Juan Matute Guimon ytterligare ett stort kliv i tillfrisknandet när han fick komma upp ur sjukhussängen efter att ha blivit befriad från respiratorn. Hans syster Paula Matute Guimon berättar om det lyckliga ögonblicket på Instagram. Hon skriver att Juan satt upp och log i en stol när deras föräldrar kom till sjukhuset. Även om han ännu inte kan prata efter att ha varit intuberad, tycktes han även minnas coronasituationen och när han blev sjuk. ”Idag var ett stort steg framåt”, skriver Paula Matute Guimon.

Den 22-årige spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon föll ihop efter ett ridpass hemma i Madrid den 5 maj. På sjukhuset visade det sig att han drabbats av en massiv hjärnblödning. Efter att ha genomgått två operationer och legat i koma har han sakta men säkert visat tecken på förbättring. För en dryg vecka sedan öppnade han ögonen för första gången och det kom glädjetårar när han hörde sina föräldrar.

Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden