Dressyr
15 juli 2020 09:32

Juan Matute Guimon tillbaka hos hästarna igen

På väg tillbakaJuan Matute Guimon längtar efter att börja rida igen och komma tillbaka till tävlingsbanan. Det skriver han i ett nytt Instagraminlägg där han syns i stallet tillsammans med en av sina älskade hästar.

Juan Matute Guimon tillbaka hos hästarna igen
"Jag behöver bli starkare i högersidan", sa Juan Matute Guimon inför den fortsatta rehabiliteringen när han fick lämna sjukhuset efter två månader. Foto: Privat

För snart tre månader sedan drabbades Juan Matute Guimon av en livshotande hjärnblödning. Efter omfattande hjärnkirurgi och efter att ha legat i koma fick han för två veckor sedan komma hem från sjukhuset. Nu syns den 22-årige dressyrstjärnan för första gången tillsammans med sin topphäst Quantico i ett nytt Instagraminlägg.

”Jag har saknat dig min kära vän. Jag kan knappt vänta tills vi SNART får börja träna igen och komma tillbaka till tävlingsbanan TILLSAMMANS”, skriver Juan Matute Guimon till en bild som talar för sig självt. Se hela inlägget här under.


Dressyrryttaren Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden