Dressyr
20 juni 2020 09:28

Juan Matute Guimon: ”Jag är tillbaka”

KollapsDen spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon har tagit stora kliv i sitt tillfrisknande efter sin kollaps och massiva hjärnblödning. Nu har 22-åringen gjort ett inlägg på sociala medier där han skriver "Jag är tillbaka starkare än någonsin".

Juan Matute Guimon föll ihop efter ett ridpass hemma i Madrid i början av maj. På sjukhuset visade det sig att han drabbats av en massiv hjärnblödning. Efter att ha genomgått avancerad hjärnkirurgi i två omgångar och legat i koma har han sakta men säkert gjort framsteg i tillfrisknandet.

På midsommarafton kom det första inlägget på hans sociala medier. ”Jag är tillbaka starkare än någonsin, ” skriver han från sjukhussängen. Han tackar också för all support, all kärlek och alla böner som han har fått.

Dressage News berättar att läkare och fysioterapeuter nu arbetar med dressyrryttarens rehabilitering tillsammans med neurologspecialister från USA.

Dressyrryttaren Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Se hans inlägg på Instagram nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden