Dressyr
21 maj 2020 08:22

Juan Matute Guimon på bättringsvägen

HjärnblödningDen spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon som drabbades av en hjärnblödning för några veckor sedan visar nu tecken på förbättringar i sitt tillstånd.

Det är Dressage News som berättar att en ny undersökning av 22-årige Juan Matute Guimon visar på stora framsteg i hans tillfrisknande. Detta efter att ha gått igenom två operationer nyligen.

Framstegen innebär att han nu försiktigt ska slutas hållas nedsövd vid sjukhuset i Madrid där han vårdas.

Det är en CAT-röntgen som har visat att ryttaren är på bättringsvägen efter sin kollaps på grund av en hjärnblödning i början av maj. En senare undersökning visade att han hade en medfödd defekt i hjärnan.

Juan Matute Guimon är en av världens främsta unga dressyrryttare. Han flyttade med sin familj till Wellington för mer än tio år sedan, men för två år sedan började han studera i Madrid och utveckla sin ridning i Europa. Han är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden