Dressyr
23 mars 2021 15:46
Ridsportplus

Juliette Ramels Wall Street tillbaka i Spanien

Flytt2015 köpte Juliette Ramel hannoveranaren Wall Street JV av spanjoren Agusti Elias, och tillsammans tog ekipaget några fina GP-placeringar. Nu är valacken tillbaka i Spanien, där han står till försäljning.

Juliette Ramels Wall Street tillbaka i Spanien
Juliette Ramel och Wall Street JV i Friends Arena där de visade upp sig för den svenska publiken 2018. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När Ridsport når Juliette Ramel, efter att Eurodressage först skrivit om Wall Street JV:s (HANN val -07, e Wie Weltmeyer-Starway, uppf Hans Vilhard) flytt söderut, berättar hon att det verkar ha blivit ett missförstånd på vägen.

– Det låter som att jag redan har sålt honom, men det stämmer inte. Wall Street är hos Agusti Elias i Spanien för försäljning nu, och under tiden kan han tävla honom. Men han är inte såld till honom, det vet jag faktiskt inte var det kommer ifrån, säger en konfunderad Juliette Ramel, och tillägger:
– Jag blev själv väldigt förvånad när jag läste artikeln hos Eurodressage.

Ändring i passet

Juliette köpte valacken av Agusti Elias 2015, och framtiden var utstakad för Wall Street redan då.
– Jag köpte honom egentligen för att han senare skulle säljas – det har alltid varit planen. Wall Street har gjort mycket bra saker, men han är 14 år nu. Jag har flera unga hästar på väg upp och jag kan inte behålla alla mina hästar. Ibland måste jag sälja helt enkelt, och nu är han i en bra ålder.

Tillsammans gjorde ekipaget ett par starter i Nations Cup och tog hem fina placeringar i Grand Prix-klasser. Deras sista start tillsammans blev i Falsterbo 2019, då de slutade tvåa i Grand Prix Special.

Strax före årsskiftet gjordes en ändring i passet, så att Juliettes företag La Pomme HB – som tidigare stått som ensam ägare – nu står som delägare tillsammans med Quirze Elias, pappa till Agusti.

– Grundplanen är att Wall Street ska säljas, det är inte så att jag har satt honom hos Agusti för att han ska rida OS. Men vi vet ju inte när han blir såld, är det så att det tar ett tag så är det ju jättebra om han skulle bli uttagen till OS. Och om, ifall att, den lilla chansen skulle bli av så måste vi ha ändrat i passet, förklarar Juliette.

Fokuserar på träning och tävling

Wall Street JV åkte ner till Spanien i februari, och ska förhoppningsvis kunna komma ut på tävling när tävlingsstoppet hävs.

Hur kommer det sig att du skickade ner Wall Street till Spanien och inte säljer honom själv?
– Jag vill helst bara träna och tävla mina hästar, jag håller inte på med försäljning. Jag köpte Wall Street av Agusti, så han känner hästen och jag vet att han har det bra där – det är sådant som är viktigt för mig. Jag vill inte skicka iväg honom till ett ställe där jag inte känner till stallet.

För Juliette, som är en av fyra ryttare i den svenska spetstruppen, ligger fullt fokus på 15-årige Buriel K.H.
– Han är ju min topphäst, det är honom jag satsar på. Jag hoppas på att tävlingarna kommer igång snart igen, vi skulle ha startat i Belgien i förra veckan men det blev ju inte av. Nu hoppas vi på tävlingar i tyska Hagen istället.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden