Nyheter
24 november 2019 15:11

Kajsa Björe vann igen – på annan häst

Morgondagens vinnareDet blev en ytterligare kvalseger i Morgondagens Vinnare till Kajsa Björe - men den här gången på en annan häst än i första kvalet. Tillsammans med Bienvenue T vann hon på Flyinge.

Kajsa Björe vann igen – på annan häst
Segervana Kajsa Björe tog ytterligare en kvalseger i Morgondagens Vinnare - denna gång på Bienvenue T. Foto: Yvonne Karlsson

Vid Flyinge Hästsportklubb reds under söndagen det fjärde kvalet av Morgondagens Vinnare, där de 16 bäst placerade juniorekipagen efter sex kvaltävlingar får biljett till finalen vid Gothenburg Horse Show.

Kajsa Björe kan det här med Morgondagens Vinnare. Hon vann vårens final i Göteborg tillsammans med Holliday KLG, och när kvaltävlingarna inleddes för året knep hon säsongens första seger med Ballyshan Copa Cabana. I det fjärde kvalet tog hon hand om ytterligare en seger, denna gång på Bienvenue T (KWPN sto f-06 e Heartbreaker-Manhattan, uppf Stal van den top).

Klassen gick över 1,35-hinder och hade 46 startande. Inte mindre än sjutton ekipage nollade i grunden och gjorde upp i omhoppning, där elva ekipage satte en ytterligare nolla. Med 41,1 sekunder vann Kajsa 3 000 kronor i prispengar och fina poäng i kvaltävlingen.

Julie Carlberg kom tvåa med Ginerin CC och fyra med CCStud’s Fidelity. Trea placerade sig Ebba DanielssonEunomia.

Tävlingen på Flyinge var det sista kvalet för året, de återstående två kvalen rids vecka fem i Helsingborg och vecka sex i Borås.

Resultat
Regler Morgondagens Vinnare
Ställning Morgondagens Vinnare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden