Dressyr
2 december 2023 14:38

Kameror installeras i Helgstrands ridhus

DanmarkFörändringar när det gäller kontrollen av vad som händer i de tre ridhusen hos Helgstrand Dressage är på gång.

Kameror installeras i Helgstrands ridhus
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Suranto Wibisono

Det är Helgstrand Dressage som berättar att kameror ska installeras i samtliga tre ridhus på anläggningen. ”I våra fortsatta ansträngningar för att säkra högsta nivån av djurvälfärd vid ridning och träning sätter vi nu upp kameror i alla ridhallar så att vi kan kontrollera inspelningarna om vi får signaler på dålig ridning eller oetiska träningsmetoder. I framtiden kan det danska ridsportförbundet och relevanta myndigheter be om stickprovskontroller när som helst,” skriver Helgstrand Dressage.

Uppsättandet av kamerorna är ett initiativ efter de uppmärksammade programmen om Helgstrand Dressage i danska Operation X förra veckan. Där visades bland annat hårda träningsmetoder och hästar med sår efter sporrar.

Efter detta har Andreas Helgstrand bland annat stängts av från det danska landslaget fram till 2025.

Förutom att sätta upp kameror i ridhuset har Helgstrand Dressage inför en visselblåsarfunktion för anställda och tagit fram riktlinjer för träning och hantering av hästar. Kamerorna ska sättas upp i veckan som kommer.

Dokumentären går nu att se även i Sverige.

Se inlägget från Helgstrand Dressage i sociala medier nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden