Hoppning
14 januari 2021 06:10

Kanadas hopplag missade sista chansen att rida i OS

Tappar platsenNu är det defintivt. Den sista möjligheten för Kanada att få delta med ett hopplag i OS är nu borta, efter att idrottens skiljedomstol avslagit ett överklagande från hoppryttaren Nicole Walker.

Kanadas hopplag missade sista chansen att rida i OS
Dressyren och hoppningen ska avgöras i Equestrian Village i Tokyo. Illustration: Tokyo-OS

Det är den kanadensiska tv-kanalen CBC som rapporterar om domen, sista steget i processen sedan den kanadensiska hoppryttaren Nicole Walker testades positivt i samband med Pan American Games 2019, efter att hon enligt egen utsago druckit coca-te.

Det positiva dopningsprovet innebar att Kanadas lag förlorade fjärdeplatsen och därmed också lagplatsen till OS. I stället klev Argentinas lag upp och tog lagplatsen.

Överklagandet till idrottens internationella skiljedomstol CAS, Court of Arbitration for Sport, var sista möjligheten för Kanada att få tillbaka placeringen i Pan American Games och kvala till OS.

Avslaget i CAS innebär att Kanada bara har rätt att skicka en individuell hoppryttare till OS i Tokyo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden