Hoppning
14 oktober 2020 13:06

Malin Baryard Johnsson: ”Jag måste kunna läsa Indiana”

LyssningMalin Baryard Johnsson är tävlingshungrig. Hon och Indiana behöver få några stora tävlingar till i kroppen innan året är slut. Men det är lättare sagt än gjort när man vare sig platsar via rankingen eller kan betala sig in, berättar landslagsryttaren i en lång intervju med Radiosporten. Lyssna på den färska intervjun här.

Malin Baryard Johnsson: ”Jag måste kunna läsa Indiana”
Att få rida SM i Falsterbo var värdefullt för Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana. Foto: Roland Thunholm

Med knappt 300 dagar kvar till OS i Tokyo behöver Malin Baryard Johnsson komma ut och tävla åtminstone ett par internationella tävlingar innan vintervilan. Att komma till start i exempelvis franska St Tropez som många toppryttare har gjort är dock inte så enkelt. Antingen måste du ligga högt på rankingen, eller så kan du betala dig in. Malin ”platsar inte” när det gäller någon av kriterierna, berättar hon i en färsk intervju med Radiosporten som du kan lyssna på i sin helhet här under.

Att skaffa sig tävlingsrutin handlar till syvende och sist om möjligheten att finslipa på alla de där små detaljerna som gör hela skillnaden när det är skarpt läge.
– För varje dag som går lär man känna sin häst lite bättre, det är trots allt det som är A och O i det här. Jag måste kunna läsa Indiana, det är jag som måste kunna toppa henne om hon ska kunna komma till ett mästerskap och vara på sin absolut bästa nivå, säger Malin i den tolv minuter långa intervjun.

Hon berättar också om hur hon hela tiden försöker lära känna Indiana bättre och läsa stoets alla små signaler.
– Det är ju en individ med stor personlighet, och hon har bra dagar och dåliga dagar. Och vad kan jag göra de dagar när hon känner sig sämre, eller lite ur slag. Hur kan jag få henne att vända den känslan och gå in och ge allt?

Malin berättar också om att hon längtar tillbaka till tävlingsvardagen igen, som den var innan coronauppehållet, hon avslöjar hur hon är som tävlingsmänniska och säger att hon prioriterar OS framför att rida världscupen nästa år. Men för att prestera på topp i ett mästerskap måste hon och H&M Indiana komma ut och tävla, och än lever hoppet om att åtminstone få rida ett par större tävlingar innan årets slut.

Lyssna på hela radiointervjun här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden