Sverige
6 juli 2020 14:40
Ridsportplus

Kändisars tjuvridning polisanmäld

BrottsligtYoutube-profilen och hennes vänner hyrde ett hus på västkusten och frågade om de fick rida på hästarna i hagen intill. De fick nej, men i helgen dök ett klipp upp på Instagram Story som visade hur en person i sällskapet tjuvred en av hästarna. Händelsen är nu polisanmäld.

Kändisars tjuvridning polisanmäld
Tjuvridning är att klassa som egenmäktigt förfarande, enligt polisen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ett stort kompisgäng med flera kända personer, däribland artister och sociala medier-profiler, firade midsommar i ett hus de hyrde på västkusten. Det satte sina spår på olika sätt.
− Först frågade de om det kunde landa en helikopter i hästarnas hage, men det sa vi nej till. Sedan frågade de om de fick rida på hästarna, men fick nej till det också, berättar en av hästägarna för Ridsport.

I helgen dök det plötsligt upp en film på Instagram Story som visade hur en av gästerna satt på en av hästarna i hagen, barbacka och utan hjälm.
− Det var min dotter som fick filmen av en kompis. Kompisen hade känt igen vår häst, berättar hästägaren, som fram till dess inte visste något om tilltaget.
− Vi har inte sett någon skada på hästen, men vi noterade den helgen att hon var orolig, som att något ovanligt hade hänt.

Hästägaren har polisanmält händelsen.
− Vi förstår att polisen har mer allvarliga saker att utreda, men vi ville ändå göra en markering. Det här är inte okej, säger hästägaren.

Svårt rubricera brottet

Händelsen kommer med stor sannolikhet inte att leda till några allvarliga påföljder.
− Först handlar det om att reda ut vilket brott det rör sig om. Det är nog inte olaga intrång, eftersom det inte satt skyltar på staketet om att ingen fick gå in i hagen, säger Dan Karlsson, kommunpolis i Sotenäs, som själv inte tagit del av polisanmälan ännu.

− Eftersom inga skador kunnat upptäckas på hästen landar det troligen på egenmäktigt förfarande, och det troligaste är att förundersökningen blir nedlagd.

Gäller det även när det finns bildbevis?

− Om det går att identifiera vem som satt på hästen kan det bli annorlunda. Men påföljden är som mest böter, och detta är inget som vi kommer att hantera nu under sommaren, säger Dan Karlsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden