Fälttävlan
11 februari 2021 13:15

Kentucky ställde in – räddas av miljoninsamling

InsamlingI förra veckan kom beskedet att Kentucky ställer in sin femstjärniga fälttävlan i april, på grund av coronapandemin. Men nu ändrar arrangören sig - en ideell insamling har fått ihop närmare fem miljoner kronor till evenemanget.

Kentucky ställde in – räddas av miljoninsamling
Den femstjärniga klassen i Kentucky blir nu av, efter att insamlingar dragit in miljoner till evenemanget.

I pressmeddelandet berättade arrangören i förra veckan att man försökt på alla sätt för att kunna genomföra den legendariska femstjärniga tävlingen i april, men att man återigen tvingats ta beslut om att ställa in på grund av att coronapandemin gör att tävlingen måste genomföras utan publik. Istället hoppades man på att kunna genomföra mindre tävlingar på lägre nivå samma datum.

Men nu kommer nya besked – ideella insamlingar har gett närmare fem miljoner kronor som doneras till evenemanget. Tack vare fansens pengar, och tävlingarnas sponsorer, har arrangören bestämt sig för att genomföra den femstjärniga klassen på VM-banan från 2010 trots allt.

– Osäkerheten kring coronapandemin satte oss i en ekonomiskt omöjlig situation, att behöva genomföra den femstjärniga tävlingen utan åskådare – en situation som inte gav oss något annat val än att ställa in 2021. Vi är hedrade över svaret från fälttävlansvärlden, då de har ställt upp på ett fantastiskt sätt som gör att vi kan genomföra tävlingen, säger Mike Cooper, ordförande i Equestrian Events, Inc som står bakom evenemanget.

Startade insamlingskampanj

Kampanjen för att samla in pengar till Kentucky startades av ryttare, och fick sedan hjälp av ”gräsrötterna”, ideella krafter runt om i fälttävlansvärlden. Resultatet är än så länge hisnande fem miljoner kronor, något som dock inte riktigt räcker enligt arrangören, men som tar dem en bra bit på väg.

– Även om det fortfarande fattas pengar är det tillräckligt för att övertyga oss om att det kommer att gå, menar Mike Cooper, och berättar att EEI nu tillsammans med Kentucky Horse Park Foundation letar efter fler donationer.

Tävlingarna i Kentucky ställdes in 2020, på grund av coronapandemin. När årets tävlingar nu blir av är man först ut med en CCI5*-L under 2021. I juni planeras för femstjärnigt i brittiska Badminton och tyska Luhmühlen, innan OS i Tokyo.

Läs mer på arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden