Fälttävlan
5 november 2020 14:22

Badminton 2021 bakom stängda dörrar

CoronapandeminI år fick Badminton Horse Trials, precis som de flesta andra stora tävlingarna i våras, ställas in på grund av coronapandemin. Nästa år räknar de anrika femstjärniga tävlingarna med att vara tillbaka, men arrangören planerar för att det blir utan publik.

Badminton 2021 bakom stängda dörrar
Malin Josefsson och Golden Midnight var felfria över hinder i terrängen på Badminton 2019. Foto: Badminton Horse Trials/Kit Houghton

Brittiska Badminton brukar locka tusentals besökare, särskilt på terrängdagen. Men nu jobbar arrangören utifrån scenariot att de inte kommer att kunna ha någon publik på plats nästa år.

”Efter mycket övervägande har beslutet tagits att köra tävlingarna ”bakom stängda dörrar” 2021, men med möjligheten att ha ett begränsat antal åskådare på plats – om begränsningarna under våren tillåter det. Vi inser att detta inte är det scenario som alla önskar, men vi känner att genom att vi redan nu informerar om det så kan man planera därefter. Att genomföra tävlingarna bakom stängda dörrar kommer att innebära en del utmaningar, men vi ser fram emot att göra det till en fantastisk tävling”, skriver tävlingsledaren Jane Tuckwell i ett nyhetsbrev.

Undersökning bland besökarna

Arrangören planerar att livesända tävlingarna, och efterlyser mer information från de som är intresserade av att följa tävlingarna online genom en enkät – detta för att kunna planera upplägget för sändningarna från Badminton.

arrangörens webb kommenterar William Fox-Pitt, dubbel Badminton-vinnare, beslutet.
”Det är fantastiska nyheter att Badminton planerar att köra tävlingarna nästa år, under dessa utmanande omständigheter. Att förlora denna prestigefyllda tävling igen skulle vara en fruktansvärd besvikelse. Men visst, det blir ett helt annan Badminton.”

Badminton Horse Trials är planerat till 5-9 maj 2021. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden