Ridsport Play
18 mars 2018 19:42

Kika på Dujardins och Freestyles vinnande GP-debut

FramtidshoppDen flerfaldiga mästerskapsvinnaren Charlotte Dujardin är åter på GP-nivå. Här kan du ta en kika på debuten med framtidshoppet Mount St John Freestyle.

Kika på Dujardins och Freestyles vinnande GP-debut
Charlotte Dujardin och Freestyle.

Charlotte Dujardin har tidigare pekat ut Mount St John Freestyle (HANN, sto, f 2009, e  Fidermark-Donnerhall) som lämplig tronföljare till den pensionerade EM- och OS-vinnaren Valegro. I helgen var det dags för Grand Prix-debut på den nationella tävlingen i Hartpury i en ”test of choice”-klass rapporterar Eurodressage och det blev seger med Freestyle på 81,1 procent. Charlotte red även GP-debutanten Hawtin’s Delicate och blev tvåa i klassen på 76 procent.

”Båda hästarna gav det allt och jag kunde inte vara mer stolt över dem” skriver Charlotte på Instagram och fortsätter med att det är ”underbart att rida på den nivån igen”.

Att VM finns i kikaren är ingen hemlighet och Eurodressage rapporterar att Charlotte ska debutera internationellt med Freestyle om två veckor i Nieuw en St. Joosland, följt av tävlingen i Hagen.

Smakprov från debuten:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden