Nyheter
7 april 2018 10:15

Kittel om att bli pappa i höst: ”Helt fantastiskt”

Spännande årI går berättade Patrik Kittel och Lyndal Oatley att de ska bli föräldrar. ”Det känns helt fantastiskt”, säger Patrik som nog lär ha extra bråttom att komma hem efter VM i USA…

Kittel om att bli pappa i höst: ”Helt fantastiskt”
Patrik Kittel har visat klassen i Hagen med flera placeringar. Arkivbild: Roland Thunholm

Patrik Kittel är på strålande humör när Ridsport pratar med honom på fredagskvällen. Tidigare samma dag berättade han och hans fru Lyndal Oatley att de ska bli föräldrar och gratulationerna har strömmat in.
– Det har varit helt överväldigande – jag vet knappt var jag ska börja, säger Patrik.

Nu väntar ett nytt kapitel i livet för dressyrparet.
– Ja, barn är något vi båda har sett fram emot och det ska bli väldigt spännande. Det är en helt ny grej i livet och det känns helt fantastiskt. Vi är mitt uppe i byggprojekt och det är rätt stressigt, men den stressen bara försvann när man fick se den lilla dansa runt inne i magen, säger Patrik.

Det är alltså mycket spännande som händer under året. På tävlingsfronten väntar världscupfinalen runt hörnet och i september är det VM i Tryon, USA. Den lilla flickan är beräknad att anlända i oktober, bara några veckor efter VM.
– Det blev som det blev, men det är bättre än mitt under VM åtminstone, skojar Patrik.

Uttagningen är förstås inte gjord än, men det är lätt att tippa att Sveriges högst rankade dressyrryttare kommer att vara en stabil del av VM-laget. Patrik konstaterar att det sannolikt inte blir någon resa till Tryon för Lyndal som då är höggravid, och således har Patrik en extraordinär anledning att fort åka hem när mästerskapet är avslutat.
– Om jag tas ut till VM får jag skynda mig hem när det är klart helt enkelt, men till Paris nästa vecka följer Lyndal däremot med.

Ridsport, Show
Lyndal Oatleys och Patrik Kittels barn är beräknat till oktober. Arkivbild: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden