Dressyr
18 juni 2015 23:09

Kittel vann – Sverige tvåa

Patrik Kittel vann dagens Grand Prix i Rotterdam. Närmast bakom var det tillräckligt mycket holländskt för att ge en hemmaledning i Nations Cup, där Sverige är fin tvåa inför fortsättningen.

Kittel vann – Sverige tvåa
Patrik Kittel och Scandic, här vid årets SM-guld, vann Grand Prix på ett resultat som lovar gott inför höstens EM. Kim C Lundin kim@witnet.se

Patrik Kittel gjorde en av sina finaste uppvisningar med Watermill Scandic H.B.C till 77,26 procent inför åtminstone tre domare som är aktuella för höstens EM. Resultet är det bästa ekipaget gjort under de senaste åren och ett av deras finaste någonsin i Grand Prix.

Paulinda Friberg med 71,26 procent för Di Lapponia T, som sjua, och Rose Mathisen på nionde plats efter 70,9 procent med Zuidenwind 1187 fanns också bland de tio individuellt placerade. Kristian von Krusenstierna ingick även i laget men blev oplacerad med Biggles 1015.

– Patrik Kittel och Scandic är tillbaka i samma goda form som när de vann EM-brons här i Rotterdam 2011. Väldigt roligt givetvis. Vi ligger stark tvåa efter den första dagen i Nations Cup, säger förbundskapten Bo Jenå om dagen väl medveten om att de svenska ekipagen kan ännu bättre.

De två bästa/nation går vidare till GPKür och de två andra till GPSpecial. De tre bästa resutaten/nation i de kvarvarande klasserna ingår också i Nations Cup.

Resultat
Individuellt
Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden