Dressyr
22 oktober 2017 19:21

Kittels smakstart i världscupen

VärldscupenPatrik Kittel har fått en finfin start på världscupsäsongen med en tredje plats. Han fick tre 10:or för svårighetsgraden på sin nya kür och tänker annorlunda om sitt musikval än många andra.

Kittels smakstart i världscupen
Arkivbilder från sommarens framgångar i Aachen för Patrik Kittel och Delaunay OLD Foto: Kim C Lundin

Patrik Kittel och hans team med bland annat hästskötaren Marie Johansson är redan på väg hemåt efter en framgångsrik helg i danska Herning. Två tredjeplatser i rejält svårt motstånd blev det tillsammans med ”Dude” alias Delaunay OLD (OLD f -06 e Dr.Doolittle-Feinbrand, uppf Ulrich Brinkhus, äg Patrik Kittel & Carol U Andrew Oatley).

Du fick otroliga poäng i küren för svårighetsgraden, tre 10:or och två 9,8, berätta!
– Jag har gjort ett svårt program och om vi sätter alla svårigheter så är det värt 10 enligt DoD, Degree of Difficulty programmet. Nu blev det två 9,8 för två domare tyckte jag gjorde 14 m passage istället för de 15 man måste göra. Jag får hem och kolla om jag ligger under den gränsen, jag tror inte det men vi får mäta och se, kommenterar Patrik.

Hur har Dude känts i Herning, det är en häftig arena i Boxen?
– Han har gjort två fantastiskt fina rundor, det är så roligt att kunna visa upp att han nu kan hålla så hög klass. Det är en ständig utveckling till det bättre. Sen är han otroligt cool med publik och omgivning, inte alls brydd vilket är skönt. Vi fick en stående ovation av den danska publiken och han är helt lugn. Faktum är att han älskar att visa upp sig, han blir bara bättre av mer stoj.

Har du tävlat i Herning förut?
– Nej aldrig men allt har fungerat väldigt bra här, jättefina förhållanden att rida under och härlig publik. Roligt för Danmark att det gick så bra för dem också.

Din nya kür satt som gjuten, har ni tränat mycket?
– Den nya Gun’s n Roses musiken var det premiär att rida till idag inne på banan. Jag har ridit programmet hemma en enda gång så jag är jätteglad att allt satt så bra. Det är viktigt för mig att rida till musik som jag själv tycker om och jag vill verkligen göra något unikt. Nu blev det fräckt och rockigt, jag gillar det, domarna kommer att behöva tid för att vänja sig.

Vad har du framför dig härnäst?
– Dude ska få gå i hagen och ta det lite lugnt. Jag har planerat att rida honom på Olympia i London, en arena som är nästan lika tajt som Göteborg. Tror det blir fräckt med Gun’s n Rosed-musiken där. Deja ska få gå i Lyon här ganska snart, det har inte varit någon tävling som passat henne sedan i somras men nu är det dags.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-