Hästliv
29 mars 12:30

Klart för Allan-premiär på SVT Play

Tidigare har det avslöjats att SVT1 visar "Allan – den bevingade hästen" den 18 april. Redan ett par dagar före kan ivriga fans se dokumentären på SVT Play.

Klart för Allan-premiär på SVT Play
Snart syns silverduon åter i SVT. (Foto: SVT)

Snart syns Peder Fredricson och All In åter i rutan. Den stora premiären av ”Allan – den bevingade hästen” sker som bekant den 18 april klockan 20.00 i SVT1.

De mest ivriga kan dock fira påskdagen med att se den 60 minuter långa dokumentären innan dess, nämligen söndagen den 16 april från klockan 06.00 på SVT Play.

Filmen är gjord av Storypark med Lisen Lindahl och Henrik Larsson, som gjorde Guldläge om ekipagets väg mot OS.

SVT:s dokumentärchef Ingemar Persson är en av dem som fastnade för historierna om Allan.
– Det är en så särskild sak det här – den här väldigt speciella hästen som har träffat den här speciella personen. Jag har förstått att Allan är duktig, men att det inte är alla som kan få honom att hoppa så. Nu har han och Peder mötts och kan verkligen förstå varandra – det är en stark berättelse, har Ingemar Persson tidigare sagt till Ridsport.

Foton från SVT:


Mera medaljer i sikte..?


Under 60 minuter får tittaren följa Peder och All In på nära håll.


”Tittaren får veta en hel del nytt om ekipaget. Bland annat får vi se mer av All In när han arbetar med Peder och veta mer om Peders filosofi i arbetet med djuren” har producent Lisen Lindahl tidigare sagt till Ridsport.

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar