Dressyr
19 augusti 2018 11:55

Klart med första reserv till svenska VM-laget i dressyr

Inför TryonFörbundskapten Bo Jenå har fattat beslut om vem som är första reserv till VM-laget i Tryon.

Klart med första reserv till svenska VM-laget i dressyr
Snart VM-dags för Bo Jenå och hans ryttare. Arkivbild: Roland Thunholm

Vid presskonferensen den 29 juli meddelade dressyrens förbundskapten Bo Jenå att Antoina Ramel och Rose Mathisen var reserver till VM-laget, som består av Therese Nilshagen, Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel och Juliette Ramel.

Nyligen stod det klart att Rose med Zuidenwind 1187 är första reserv.
”Rose har mer mästerskapsrutin och var ju med om att ta hem medaljen på EM förra året. Hon gjorde också en riktigt bra Grand Prix i Aachen i Nations Cup”, säger Bo Jenå på förbundets site.
Såväl Rose som andra reserv Antonia, med Brother de Jeu, ska delta på lagets pre-camp i Tyskland. De är reserver på hemmaplan då övriga, om allt går enligt plan, styr mot Tryon.

Zuidenwind 1187 (KWPN f-04 e OO Seven u Serendy e Jazz, uppf H v Helvoirt, äg Gränsbo Stuteri & VDL Stud) och Rose Mathisen
Zuidenwind 1187 och Rose Mathisen, här vid Gärnsbos hingstvisning i våras, är första VM-reserver. Foto: Fredrik Jonsving

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-