Sverige
9 juni 05:55

Koll på Ridsportsverige: Händer i juni

KalendariumFörsta halvan i juni, nu avrundas unghästbedömningarna och det är dags för de sista Falsterbokvalen. Nu tar de stora arrangemangen vid - först ut av dessa är Stockholm Horse Week med Global Champions Tour.

Koll på Ridsportsverige: Händer i juni
Nu stundar årets nordligaste unghästbedömningar. Foto: iStockphoto

10 juni – Nordligaste testet

Norrbottens Hästavelsförening arrangerar test för unga SWB-hästar och ponnyer i Luleå. Nio SWB-hästar och tre ponnyer var anmälda vid ordinarie anmälningstids utgång.
Länk >>

15 juni – Fulla test

Platserna på unghästtestet i Flyinge 15 juni hade strykande åtgång, och detsamma gäller SWB Mälardalens test på Strömsholm 18–20 juni.
Länk >>

Sandro-hit-990715245_abfa4
Ulf Möller gästar Strömsholm och Flyinge.

15 juni – Laddar för UVM

Symposium och programridning med Dr Ulf Möller för ekipage som bedöms ha tillräcklig kvalité för deltagande i unghäst-VM i dressyr. 15 juni på Strömsholm och 16 juni på Flyinge.
Länk >>

G38370
Dags för Stockholm Horse Week. Foto: Stefano Grasso/LGCT

16 juni – LGCT i Stockholm

Stockholms stadion fylls av såväl toppryttare från hela världen som svenska ponnyryttare. Lagtävlingen avgörs på lördagen och Grand Prix på söndagen.
Länk >>

16 juni – Sista 4-årskvalet

Gothenburg Summer Tour på Åbytravet innebär sista chansen att kvala 4-åringar till hoppning i Falsterbo. Dessutom kval till Torstensons Ungdoms GP och sista delfinalen i 7 Stars.
Länk >>

17 juni – Lagdistans

Kilsbergen är platsen för årets lag-SM i distansritt som arrangeras av Nerikes Distansryttarklubb. Lag-SM rids över 82 kilometer, men det blir även flera andra klasser.
Länk >>

18 juni – Falsterbokval

Sista dag att kvala till Falsterbo oavsett om du vill starta unghästchampionaten i dressyr eller hoppning, eller satsar på en plats i någon av amatörtourerna.
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 10/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden