Sverige
27 maj 2023 06:26

Försommarens största ridsporthändelser

KalendariumFörsommaren står i full blom, och nu vankas såväl SM-finaler i dressyr och semifinal för hoppningens elitserie. Här hittar du länkar till de största händelserna i hästvärlden vid månadsskiftet maj/juni.

Försommarens största ridsporthändelser
Nu vankas Strömsholmsdagarna med flera SM-finaler. Här ses fjolårsvinnarna i childrenfinalen: Tilde Garmark, Ronja Kardos och Juni Skobe Rosén. Foto: Roland Thunholm

25 maj – Hästshow i Norrköping

Två veckors hästhoppning stundar hos 50-årsjubilerande Åby Ridcenter. I första veckan blir det bland annat ett 7 Stars-kval på 1,50 med 35 000 kronor till segraren.
Länk >>

27 maj – Unghästtest för saluhästar

SWB Mälardalen arrangerar ett unghästtest på Strömsholm, enbart öppet för saluhästar. När anmälningstiden gick ut var 17 hopphäststammade och tre gångartsstammade hästar anmälda.
Länk >>

29 maj – Forskningspengar

Sista dag att söka del av de 13 miljoner kronor som ska fördelas av Stiftelsen Svensk Hästforskning, till forskning inom bland annat veterinärmedicin, husdjursvetenskap och samhällsvetenskap. och humaniora.
Länk >>

1 juni – Strömsholmsdagarna

Strömsholmsdagarna med SM i dressyr för children, junior, young rider, U25 och senior, samt final i lag-SM i hoppning för ponny. Pågår till 6 juni.
Länk >>

4 juni – Loppis i Kalmar

Kalmar Hästsportklubb är platsen för en hästloppis där köpare och säljare kan mötas över bord med begagnade hästprylar.
Länk >>

4 juni – Semifinal

15 lag i hoppningens Elitallsvenska möts i semifinalen, som i år avgörs hos Åby Ridklubb. De tio bästa därifrån går till finalen i Falsterbo 8-9 juli.

6 juni – Blågul parad

Flera gånger i veckan under våren genomför Beridna Högvakten vaktparader i Stockholm. Den 6 juni blir det såklart en beriden vaktparad, men sedan sker bara två parader till innan sommaruppehållet.
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 9/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden