Sverige
1 mars 2023 14:00

Koll på Ridsportsverige: Händer i mars

KalendariumNär kalenderbladet vänds till mars väntas såväl bruksprov som må bra-föreläsning för hästfolk - varvat med bland annat Europafinal i dressyrens världscup och Strömsholm on tour. Här har Ridsport listat de större händelserna i hästvärlden under första halvan i mars.

Koll på Ridsportsverige: Händer i mars
Mår du inte bra som människa, kan du aldrig nå din fulla potential på något plan i livet. Det menar Ann-Sofie Oscarsson Hellsing som arrangerar en föreläsning med förhoppning om att ridsporten ska må lite bättre. Foto: Joanna Sieradzka

1 mars – Strömsholm on tour

Lärare och studenter från hippologprogrammet på Ridskolan Strömsholm gör en turné till Rättvik och håller en clinic på Stiernhööksgymnasiet. Fri entré men föranmälan krävs.
Länk >>

1 mars – TR-ändringar i dressyr

Skånes Ridsportförbund har en genomgång online om nyheter i TR I och II. Kursledare är domarutbildare Christel Wiberg. Gratis för medlemmar i skånska föreningar inom SvRF, 100 kronor för övriga.
Länk >>

1 mars – Militäriskt ledarskap

Sista anmälningsdag till kurs 1–2 april som Svenska Ridsportförbundet och Försvarsmakten arrangerar gemensamt i Linköping. Kursen har inriktning ledarskap och vänder sig till dem som gått SvRF:s ungdomsledarkurser.
Länk >>

4 mars – Bruksprov för ridponnyer

Avelsföreningen för Svensk Ridponny, ASRP, arrangerar bruksprov på Grevagården i Skövde. Pågår till 5 mars
Länk >>

4 mars – Beach 2023 för hästen

Hullbedömning och foderråd inför betessäsongen lämnas av Cecilia Müller, agronom och docent i fodervetenskap, hos Titti Jöngren på Grindtorps gård norr om Stockholm.
Länk >>

6 mars – ”Att må bra är viktigast av allt”

Ridsportprofilerna Johanna Lassnack, Ann-Sofie Oscarsson Hellsing och Andrew Settli inleder en unik ridsportföreläsning med en av Nordens mest populära föreläsare Christer Olsson.
Länk >>

9 mars – Dressyrens Europafinal

Tävlingarna i ’s-Hertogenbosch i Holland är sista chansen för dressyrryttarna i den västeuropeiska ligan att ta världscuppoäng. Grand Prix rids på torsdagen och küren på lördagen.
Länk >>

9 mars – Equitana öppnar

Den stora hästmässan Equitana i tyska Essen har framtidsutsikter och hållbarhet som två av temana den här gången. Det blir också clinics med bland annat Chistoph Hess och Nicole Uphoff-Selke. Pågår till 15 mars
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 3/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden