Sverige
1 december 2022 13:31
Ridsportplus

Unik ridsportföreläsning: ”Att må bra är viktigast av allt”

Mental hälsa"Jag träffar fler människor som inte mår bra än som mår bra", säger A-tränaren Ann-Sofie "Annsie" Oscarsson Hellsing. Själv har hon tagit hjälp av coachen och inspiratören Christer Olsson, som har förändrat hennes liv. Nu arrangerar de en unik föreläsning tillsammans med två andra ridsportprofiler, som kommer att dela med sig av sina starka historier.

Unik ridsportföreläsning: ”Att må bra är viktigast av allt”
Mår du inte bra som människa, kan du aldrig nå din fulla potential på något plan i livet. Det menar Ann-Sofie Oscarsson Hellsing som nu arrangerar en föreläsning med förhoppning om att ridsporten ska må lite bättre. Foto: Joanna Sieradzka

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Christer Olsson är en av Nordens mest bokade föreläsare och coachar några av de största företagsledarna i Sverige. Han har även coachat stora idrottsprofiler som Yannick Tregaro som i sin tur tränade Christian Olsson och Emma Green till stora framgångar på friidrottsarenorna.

Under hösten har Christer Olsson coachat svårklassryttaren och A-tränaren Ann-Sofie Oscarsson Hellsing och tillsammans bjuder de nu in ridsporten till en unik föreläsning.
– Varför vi människor mår sämre än någonsin när vi aldrig har haft det så bra som nu är temat, berättar Ann-Sofie Oscarsson Hellsing.

Många som inte mår bra

– Redan första gången jag kontaktade honom, hade jag en idé om att framför allt ridsporten skulle få träffa honom. Han har inte varit i ridsporten tidigare – och när mitt eget möte med honom blev så omvälvande kände jag bara att ridsporten måste få möta honom.

Kvällen inleds med ett samtal mellan Ann-Sofie Oscarsson Hellsing och ridsportprofilerna Johanna Lassnack och Andrew Settli, som bägge arbetar med mental träning.
– Jag ville ha med mig två personer som jag tycker väldigt mycket om och som jag vet har en väldigt stark historia att berätta. Därför föll det sig väldigt naturligt att bjuda in Johanna och Andrew.

Jag träffar fler människor som inte mår bra än som mår bra.

Fullsizerender
Christer Olsson och Ann-Sofie Oscarsson Hellsing. Foto: Privat

– Förhoppningen är att vi kan vara öppna med hur vi känner och tacklar livets prövningar för att publiken ska känna att allt inte är bra jämt, oavsett hur man agerar utåt eller vad man delar på sociala medier

Ann-Sofie Oscarsson Hellsing har själv haft ett tufft år där hästdrömmar har gått i kras och nära familjemedlemmar har drabbats av svår sjukdom. Hon träffar också många inom ridsporten, både elever och andra aktiva, som bär på mycket som inte syns utåt.
– Jag träffar fler människor som inte mår bra än som mår bra. Därför tycker jag att det här är så otroligt viktigt. I och med att jag själv träffade Christer under en period då jag aldrig har mått så dåligt i livet, vet jag att det kommer hjälpa så många att få lyssna på den här mannen.

– Jag har aldrig känt mig så stark att kunna hantera alla situationer som dyker upp. Han har förändrat mitt liv, säger Ann-Sofie Oscarsson Hellsing om hur Christer Olsson har hjälpt henne.

Ett liv i balans

– Jag vill att alla åldrar ska få träffa Christer, och jag vet att han når fram både till en 12-åring och en som är över 75. Det som är kul är att det här kan en hel familj gå på. Om man har en son eller dotter som är elitidrottare, kan även mamma, pappa och lillasyster ha nytta av föreläsningen. Elitsatsande ungdomar behöver verkligen lyssna på det här – alla behöver lyssna på det här.

Efter försnacket lämnar trion över till Christer Olsson.
– Alla vi tre har tunga saker i bagaget. Vi kommer att vara ganska transparenta med vilka utmaningar vi har stött på i livet och hur vi har hanterat det. Inte bara med oss själva utan även i jobben vi har. Vi kommer att prata om våra verkligheter och sedan kommer Christer att plocka upp trådarna.

Vi kommer att vara ganska transparenta med vilka utmaningar vi har stött på i livet och hur vi har hanterat det.

Förhoppningen är att åhörarna ska få guidning för att hantera sina egna livsutmaningar.
– De kommer att få med sig verktyg för att hantera olika situationer som kan dyka upp i ens liv. Det handlar om allt från sorg till glädje, och från misslyckanden till prestationer. Christer rör sig genom livets alla utmaningar och möjligheter, inte bara det som är kopplat till idrottsprestationen.

– Om man inte mår bra är det väldigt svårt att börja jobba med mentala verktyg i en idrottsprestation. Först måste du ta reda på varför du inte mår bra och komma vidare från det. Christer pratar om att få hela livet i balans för att må bra – och kunna prestera i alla livets avseenden, säger Ann-Sofie Oscarsson Hellsing.

Vad vill du att den som lyssnar ska känna?
– Jag önskar bara att alla ska få känna sig lite mer hoppfulla och se positivt på sin framtid när de går därifrån. Det hade gjort mig lycklig.

Information om föreläsningen

När: 6 mars 2023.
Var: Luftkastellet i Malmö.
Tid: Klockan 18.00-21.00. Dörrarna öppnas 17.00.

Biljetter går att köpa från den 1 december klockan 18.00 – här är biljettlänken.

Här är Instagraminlägget där Ann-Sofie Oscarsson Hellsing berättar om föreläsningen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ann-sofie Oscarsson Hellsing (@annsieo)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden