Sverige
19 januari 2023 09:11

Håll koll på Ridsportsverige: Händer i januari/februari

KalendariumRidsportåret rivstartar med världscuphoppning, hästvälfärdsdag och hingstshow - för att nämna några av höjdpunkterna. Hela sammanställningen med de största ridsporthändelserna i månadsskiftet januari/februari hittar du här.

Håll koll på Ridsportsverige: Händer i januari/februari
Hermés finns på plats vid KWPN:s hingstshow. Här med Dinja van Liere. Foto: Roland Thunholm

22 januari – Världscupsöndagar

Tre söndagar i rad blir det världscuphoppning från i tur och ordning Leipzig, Amsterdam och Bordeaux. SVT sänder från alla tre. 22 januari från Leipzig börjar sändningen kl 14.50. I Amsterdam blir det även världscupdressyr 27 och 28 januari.
Länk >>

28 januari – Hästvälfärdsdag

Barfotaforskning och kommunikation med hästar är två teman på Skånes Ridsportförbunds Hästvälfärdsdag, som arrangeras i Malmö och är gratis för alla som är medlemmar i en  i förening ansluten till Skånes Ridsportförbund.
Länk >>

1 februari – Ansök om projektstöd

Ungdomar och ledarutveckling är i fokus för projektstödet som alla ridklubbar kan söka från den 1 februari. Stödet kan också sökas för att arbeta med ridsportens eget utvecklingsprogram Ryttarutveckling.
Länk >>

1 februari – Föreslå ordförande

Sista dag för föreningar och distrikt att nominera nästa ordförande i Svenska Ridsportförbundet, liksom till övriga uppdrag i styrelsen och sektionerna.
Länk >>

1 februari – KWPN:s hingstshow

Hingstarna och VM-medaljörerna Glamourdale och Hermès N.O.P. är två av alla hingstar som visas på KWPN:s hingstshow i ’s-Hertogenbosch i Nederländerna. Pågår till 4 februari
Länk >>

4 februari – Ridlärar- och tränarkonvent

Värdefull kunskap för yrket är temat för konventet i Uppsala med förbundskapten Fredrik Bergendorff, Göran Dahlin från Hästvälfärdsrådet och Jesper Berlin som arbetat i Försvarsmaktens Särskilda Operationsgrupp, SOG.
Länk >>

9 februari – Borås Grand Prix

Sista chansen att kvala till finalen i Arena Youth Tour för juniorer och Young Riders, som avgörs på Gothenburg Horse Show.
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 1/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden