Sverige
26 mars 13:01

Koll på ridsportsverige: Händer i mars/april

KalendariumVåren är här och det går inte att missa! Bruksprov, världscupfinaler och premiär för hoppningens elitallsvenska är bara några av vårtecknen i ridsportvärlden. Här listar Ridsport de större händelserna kring månadsskiftet mars/april.

Koll på ridsportsverige: Händer i mars/april
Nu stundar världscupfinalerna i Omaha, USA. Foto: iStockphoto

24 mars – Tillväxt häst i Skåne

Tredje träffen för hästföretagare och andra som arbetar med häst sker på Rytteriet i Blentarp och har tema målgruppsanpassning och kundens perspektiv.

26 mars – Mästarnas mästare

Nu tar grupp två plats i Mästarnas mästare i SVT, och där ingår hoppryttaren Maria Gretzer som tävlar mot Jonna Adlerteg, gymnastik, Andreas Bergwall, handboll, Jens Byggmark, alpint och Anders Holmertz, simning.

Svt-mastarnasmastare-2023-e00-c81f
Maria Gretzer är med i Mästarnas Mästare. Foto: SVT

27 mars – Bruksprovet

Strömsholm står än en gång värd för SWB:s bruksprov där startfälten ser ut att bli fulla. På fredagen är det dags för årets testryttare, Jennifer Fogh Pedersen och Dave Maarse i hoppning samt Philipp Hess och Theo Hanzon i dressyr. Pågår till 1 april

1 april – Elitpremiär

38 lag är anmälda till Elitallsvenskan i hoppning, där första omgången avgörs denna helg, antingen på lördagen eller söndagen.

Fredrikbergendorff1220915rt
Fredrik Bergendorff inspirerar. Foto: Roland Thunholm

4 april – Fälttävlan med Fredrik

Östergötlands Ridsportförbund arrangerar en kväll om terränginspirerad hoppning med Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan, Frida Andersén och andra ryttare, hos Nina och Sissi Liljas ridutbildning i Mantorp.

6 april – Världscupfinaler

Det blir nattsudd för den som vill följa världscupfinalerna i Omaha, USA. SVT sänder alla delar av hoppfinalen live men även repriser på dagtid. Världscupküren går natten till lördag och den avgörande hoppningen går natten till söndag. Pågår till 9 april

15 april – Anmäl ombud

Sista dag att anmäla ombud till Svenska Ridsportförbundets förbundsstämma den 6 maj. Stämman genomförs digitalt. Varje förening och distrikt får företrädas av två personer.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 5/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden