Avelsnyheter
19 september 2020 15:37

Kolla in bilderna på hoppfölen – dags att buda på dressyrfölen

ElitfölauktionNu är bilder på de hoppstammade föl som är med i SWB:s elitauktion publicerade. Men den som vill lägga ett bud får tåla sig lite till - eller spana in gångartsfölen där budgivningen kickade i gång på lördagen.

Kolla in bilderna på hoppfölen – dags att buda på dressyrfölen
Radius blev dyrast på elitfölauktionen 2017. Nu är det dags för SWB:s första onlineauktion. Foto: Roland Thunholm

SWB håller för första gången digitala elitfölauktioner. Dressyrfölen har varit online ett tag och i dag, lördag, öppnade budgivningen för de 14 småstjärnorna. Den avslutas den 26 september. På auktionssajten går det att följa budgivningen.

Dessutom publicerades bilder på de16 hoppstammade fölen som ska auktioneras ut. SWB skriver på sin webbplats att de är ”i allra högsta grad konkurrenskraftiga härstamningar som vi är övertygade om kommer att attrahera både den svenska och utländska marknaden”.

Budgivningen för hoppfölen öppnar den 29 september och stänger den 3 oktober. Budgivningen börjar på 4 000 euro, ungefär 40 000 kronor.

Flera uppfödare erbjuder även uppstallning med lösdrift efter avvänjning som extra tjänst vid försäljning.

Här finns bilder och filmer på alla hoppfölen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden