Ridsport Play
1 januari 2023 17:30

Kolla klippen: Dykande hästar

Hisnande”Den dykande hästen förändrade hennes liv” är rubriken på en otrolig historia om kvinnan som räddade den sista dykande hästen i USA. Läs mer här och se de hårresande klippen med hästar som dyker från höga höjder.

Kolla klippen: Dykande hästar
Dykande hästar med ryttare var ett farligt och grymt showinslag som blev populärt på 1800-talet. Foto: Youtube

Det är journalisten My Östh Gustafsson som har skrivit historien om Cynthia Branigan, som vid 11 års ålder såg en häst och bikiniklädd ryttare segla genom luften och landa i en bassäng på piren i Atlantic City. Efter den skrämmande upplevelsen blev Cynthia Branigan den som 16 år senare räddade den sista dykande hästen i USA.
– Det förändrade verkligen mitt liv, säger Cynthia Branigan, i dag 70 år, i en intervju i Dagens Nyheter.

I mitten av 90-talet försökte ägarna av piren väcka liv i shownumret på nytt med dykande åsnor och miniatyrhästar. Ägarna hyrde då in sig på området där marken ägdes av Donald Trump och hans företag. Den här gången blev det dock stora protester, vilket slutade med att Trump agerade och stoppade showen. Läs artikeln i sin helhet här (låst) och se de hårresande klippen med dykande hästar här under.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att Donald Trump försökte starta om showen. Dagens Nyheter har efter publiceringen lagt in en rättelse om att det var ägarna till piren, som hyrde av Donald Trumps företag, som stod för showplanerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden