Ridsport Play, Sport
13 mars 2022 12:18
Ridsportplus

Kolla klippen: Häng med till VM-området i Herning

MästerskapI samband med det pågående internationella meetinget i danska Herning har det varit pressvisning av anläggningen där VM i bland annat hoppning och dressyr rids i augusti. Ridsport var på plats och här kan du kolla in VM-området i både bild och film.

Kolla klippen: Häng med till VM-området i Herning
Stallarna på VM-området. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

VM i Herning arrangeras av ett privat initiativ där Jens Trabjerg är en av delägarna. Det var också han som visade runt pressen i lördags. Arrangören har ett bra samarbete med såväl kommunen som sponsorer.

Det blir hoppning, dressyr, paradressyr och voltige i sommarens VM i Danmark, och därmed frångås det samlade mästerskapet, World Equestrian Games, som har gällt var fjärde år sedan 1990. Fälttävlan och körning har flyttats till Italien senare under hösten.

Budgeten beräknas också vara den minsta för ett samlat VM med sina 150 miljoner danska kronor.

Jens Trabjerg-5946
Jens Trabjerg visade runt. Foto: Pernilla Hägg
Jens Trabjerg-5983
Jens Trabjerg utanför huvudarenan. Foto: Pernilla Hägg
Vip-5988
VIP-läktaren inne i huvudarenan. Foto: Pernilla Hägg

Vid rundvisningen lyftes miljöarbetet kring VM där ambitionen är att hela arrangemanget förväntas genomföras utan miljöpåverkan, kanske till och med med en positiv miljöpåverkan. Till exempel är materialet till dressyrstaket återanvänt från ett rivningshus i Herning.

När det gäller underlaget har det tagits hjälp av svenske professorn Lars Roepstorff, en av utmaningarna är att återställa underlaget på huvudarenan till ett den gräsmattan som fotbollsspelarna som normalt håller till där vill ha.

Se Jens Trabjerg visa huvudarenan i filmklippet nedan.

Den stora arenan som rymmer 10 000 personer är en liten arena med VM-mått mätt. Där kommer dressyr och att hoppning gå, precis som vid EM i Herning 2013. Voltige kommer gå inomhus i Jyske Bank Boxen. Dessutom tillkommer flera utomhusarenor som ska användas till kringklasser, uppvisningar och mer.

Se film från VIP-läktaren nedan.

Ungefär 25 personer arbetar redan nu heltid inför tävlingarna, sedan tillkommer ungefär 700 volontärer i samband med att mästerskapet hålls.

Världsmästerskapen pågår mellan 6 och 14 augusti.

VM-arrangörens webbplats

Annelie Frank/Pernilla Hägg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden