Ridsport Play
13 februari 2022 20:34
Ridsportplus

Kolla klippet: Angelicas SWB-framtidslöfte visar upp sin potential

Hoppglad”Den har allting man letar efter.” Det sa landslagsryttaren Angelica Augustsson Zanotelli när hon slog till på den unge SWB-valacken Whats Up. Nu har ”Appen” vuxit till sig och nyligen visade han framfötterna – och inte minst bakbenstekniken – på tävlingsbanan i Oliva. Spana in klippet här och se vad uppfödaren säger om framtidsstjärnan.

Kolla klippet: Angelicas SWB-framtidslöfte visar upp sin potential
Uppfödaren Josefin Hansén Billberg och Whats Up SK tog hem en delad seger vid Champion of the Youngsters 2019. Foto: Haide Westring

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Affären var i stort sett klar när SWB-valacken Whats Up SK (SWB f-15 e Emerald van’t Ruytershof-Cassini II, uppf/äg Hästinwest AB) vann 5-åringarnas klass i Scandinavium i februari 2020. Angelica Augustsson Zanotelli satt på läktaren. Utan att ha provridit hästen köpte hon halva och är sedan dess delägare tillsammans med Josefin Hansén Billberg, som är en vän.

– Hästen har allting som man letar efter. Den är väldigt ridbar, har mycket kapacitet, är försiktig och har en bra typ – alla förutsättningar för att bli en topphäst, sa Angelica Augustsson Zanotelli då.
– Men sedan är det så klart mycket som behöver falla på plats.

Valacken stannade kvar i Sverige en tid efter köpet för att utbildas vidare av Josefin Hansén Billberg, men är sedan i fjol hemmastadd hos Angelica Augustsson Zanotelli och Marlon Modolo Zanotelli på deras anläggning i Belgien.

Att Whats Up utvecklas åt rätt håll råder det ingen tvekan om – åtminstone inte om man ser till inställningen och de härliga sprången som valacken nyligen visade upp på tävlingsbanan i Oliva. Se klippet här under.

Vad tänker du när du ser honom idag?
– Att han fortfarande visar samma potential nu som han gjorde som 4- och 5-åring och att det är väldigt roligt att få följa dem nu när jag själv inte rider längre. Det var ett bra beslut att sälja en del till Angelica och Marlon, som matchar honom så proffsigt och fint, säger Josefin Hansén Billberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden