Ridsport Play
8 november 2021 11:44

Kolla klippet: Carl Hedin om uppväxten som ensam kille i stallet

Killar som riderSVT tog med influencern och ryttaren Carl Hedin till en ridskola i Stockholm, för att prata mer om det faktum att det är väldigt få killar som rider på ridskola. I klippet berättar Carl Hedin om sin egen uppväxt, där han mötte en hel del motstånd för sitt hästintresse.

Kolla klippet: Carl Hedin om uppväxten som ensam kille i stallet
Carl Hedin berättar mer om sin uppväxt som ensam hästkille i ett reportage med SVT. Arkivbild: Roland Thunholm

Han brukade kliva av bussen en hållplats för tidigt, så att inte kompisarna skulle veta att han skulle till stallet. Carl Hedin har idag tagit stora kliv sedan tiden som ung ridskolekille, men fortfarande rider väldigt få unga killar på ridskola.

För Carl Hedin fanns det största motståndet inte i stallet, utan från omvärlden.
– Folk tittade snett på mig, sade taskiga saker och gnäggade efter mig, säger han i intervjun med SVT.

Under 2020 var hela 92 procent av medlemmarna i Svenska Ridsportförbundet kvinnor, och trots insatser har man inte lyckats locka fler unga killar till stallet.
– Det är en intressant struktur att vi har många framgångsrika manliga ryttare, men det är nog viktigt att lyfta fram förebilder under resans gång också så ungdomar har något att relatera till, funderar Carl Hedin.

Här kan du se reportaget där SVT tog med Carl Hedin till Farsta Ridskola i Stockholm, för att träffa två ridande unga killar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden