Dressyr, Ridsport Play
20 september 2021 14:27

Kolla klippet: Dujardins senaste stjärna

FramtidshoppHon radar upp potentiella mästerskapshästar, brittiska Charlotte Dujardin, som nyligen ridit hem både OS- och EM-medaljer. I helgen blev hon nationell mästare på ännu en stjärna - missa inte klippet på 8-årige Imhotep, som lever sitt liv på lösdrift.

Kolla klippet: Dujardins senaste stjärna
Charlotte Dujardin och hennes senaste stjärna Imhotep var oslagbara i helgens nationella mästerskap. Foto: Skärmdump Saracen Horse Feeds

Tre klasser, tre segrar – det blev en fin vinstrad för Charlotte Dujardin när hon utsågs till Inter I-champion i helgen. Den senaste av fyrbenta stjärnor som fått Dujardin i sadeln är Imhotep, en 8-åring vars far, Everdale, ingick i det brittiska OS-laget i Tokyo nyligen.

I en intervju med Horse and Hound berättar Charlotte Dujardin att det var intressant att komma hem till Imhotep – som går under smeknamnet Pete – efter att ha spenderat så pass mycket tid med hans far i Tokyo.

– Nu förstår jag var han får sin gränslösa energi ifrån – han är precis som sin pappa, konstaterar hon.

– Hemma går han ute dygnet runt, så det har varit ett stort steg för honom att komma hit till tävlingarna där han har stått uppstallad. Men han har fått komma ut och gå så ofta det bara gick, och det är bra träning för kommande internationella tävlingar.

Ägs av Carl Hester

Charlotte hyllar valackens oerhörda energi – ”han var hetare idag på tredje dagen än vad han var i första klassen” – och menar att det kommer att komma väl till pass i framtiden när det väntar Grand Prix-klasser under tre dagar.

Charlotte Dujardin tog över Imhotep, som ägs av Carl Hester och Coral Ingham, under sommaren 2020 och ekipaget har sedan dess varit oslagbara i de få tävlingar de ställt upp i. Om Dujardin får behålla påläggskalven, eller om Hester vill ta över, återstår att se.

– Han tar bara allt i sin takt och är otrolig att rida. Han är den spänstigaste häst jag någonsin ridit; han känns bokstavligen som om han går på fjädrar. Grand Prix-rörelserna finns också där, så jag är väldigt glad över att få ta ut honom på större tävlingar nästa år. För stunden tror jag att Carl är ganska nöjd med att fortsätta titta på honom, säger Dujardin i intervjun.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden