Hoppning, Ridsport Play
29 september 2021 12:30

Kolla klippet: Clooney gör nya framsteg

På bättringsvägenEn av världens bästa hästar visar kämpaglöd även i rehabsammanhang. Clooney 51 rör sig nu i stort sett ohalt visar ett nytt klipp i sociala medier.

Kolla klippet: Clooney gör nya framsteg
Martin Fuchs och Clooney innan skadan satte stopp för deras fortsatta gemensamma tävlingskarriär. Foto: Roland Thunholm

Det var i mitten av augusti som Martin Fuchs topphäst Clooney 51 (WESTF val -06, e Cornet Obolensky-Ferragamo, uppf Bernd Richter) halkade och gick omkull i hagen. Valacken kämpade i flera dagar för sitt liv på en klinik i Zürich, men har de senaste veckorna satts i rehabträning, någonting hans ägare Martin Fuchs låtit sina följare ta del av i flera inlägg.

I veckan delade han den första filmen på ekipaget tillsammans i det nya livet utanför tävlingsbanorna. Clooney rör sig betydligt mer jämnt än för bara två veckor sedan och kommentarsfältet fullkomligt svämmar över med hälsningar.

Martin Fuchs själv, som tillsammans med Clooney ridit hem ett individuellt EM-guld från 2019 och en silvermedalj från VM 2018, beskriver i emojformat sin starka kärlek till hästen, som ser ut att ha gjort en smått osannolik resa tillbaka till ett fungerande hästliv.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Martin Fuchs (@martinfuchs_official)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden