Ridsport Play
31 mars 2022 16:13

Kolla klippet: Filmen Stallkänslan lyfter ungas röster

Trygg platsMed filmen Stallkänslan vill Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends motverka alla former av mobbning inom ridsporten, och samtidigt skapa engagemang för att alla ska känna sig trygga i stallet.

Kolla klippet: Filmen Stallkänslan lyfter ungas röster
Med filmen Stallkänslan vill man uppmärksamma hur mobbning inom ridsporten kan gå till. Foto: iStock

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends jobbar sedan flera år tillbaka för att förebygga mobbning genom projektet Trygga Ledare. Med filmen Stallkänslan vill man väcka engagemang och inspirera till hur man kan hantera samhällsproblemet mobbning.

- Mobbning och utanförskap kan ta sig i uttryck på så många olika sätt och kan vara svårt att upptäcka. För att kunna göra något åt det måste vi våga visa på problembilden och hur vi tillsammans kan stoppa mobbning – innan det händer, säger Catrine Andersson, projektledare för satsningen Trygga Ledare på Svenska Ridsportförbundet.

– Den här filmen lyfter ungas röster och är för alla dem som blivit eller blir utsatta för kränkningar och mobbning. Vi måste ta ungas berättelser på allvar. Barns trygghet är alltid vuxnas ansvar och vi kan alla vara just den personen som faktiskt gör skillnad för någon.

Läs mer hos Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden