Hoppning, Ridsport Play
27 mars 2022 06:06

Kolla klippet: Gerco Schröders SWB-häst

Sunshine TourHan har tävlats av franska stjärnorna Patrice Delaveau och Kevin Staut och för två år sedan tog japanen Ryoji Takada över tyglarna. Men på Sunshine Tour är det holländaren Gerco Schröder som rider SWB-valacken JK Click N'Chic.

Kolla klippet: Gerco Schröders SWB-häst
Gerco Schröder och JK Click N'Chic. Foto: Annelie Frank

Skimmeln JK Click N’Chic (SWB val f 2010 e Click N’Cash-Cagliostro, uppf Jenny Karlsson, äg Kenjl Takada) har burit många världsryttare på ryggen genom sin karriär. Franska mästerskapsmedaljörerna Patrice Delaveau och Kevin Staut har tävlat den storhoppande valacken, liksom Lisa Noreen, Nederländerna.

För ett och ett halvt år sedan tog Europabaserade japanen Ryoji Takada över, men när han var tvungen att åka tillbaka till Japan fick holländaren Gerco Schröder en SWB-häst i stallet.

– Vi har inga klara planer för framtiden, vi får se. Men det är en bra häst för mig. Han är trevlig med mycket scope, säger Gerco Schröder som har dubbla OS-silver från London och två lagguld från VM på meritlistan.

Se film på ekipaget från Sunshine Tour nedan.

Ekipaget har varit flitigt under pågående Sunshine Tour upp till och med 1,50-klasser, dock utan att få till den där riktiga fullträffen.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden