Dressyr, Ridsport Play
2 februari 14:31

Kolla klippet: GP-seger för Ramel med framtidshoppet

InternationelltI höstas beskrev Antonia Ramel sin då 9-årige KWPN-valack Iejoor som troligtvis den bästa häst hon haft. På torsdagen debuterade han nationell Grand Prix med den äran - det blev en klar seger direkt.

Kolla klippet: GP-seger för Ramel med framtidshoppet
Antonia Ramel har stora förhoppningar på 10-årige Iejoor. Foto: Privat

Till OS i Paris har Antonia Ramel främst satt sitt hopp till Iejoor (KWPN e Charmeur-UB 40, uppf Fiechter Equestrian Sales N.V.), som nu har blivit tio år. Antonia köpte valacken av sin hovslagare för ett par år sedan, och ekipaget har jobbat sig upp genom klasserna.

På det nationella meetinget i Ankum blev det på torsdagen en klar seger på 75,5 procent, med nästan två procentenheter ner till tvåan. Antonia Ramel var nöjd med i stort sett allt i Grand Prix-debuten.

– Han var väldigt duktig tycker jag! Fin piaff och passage med fina övergångar, fin zick zack och fina byten, berättar en glad ryttare för Ridsport.

Resultat Grand Prix

Se klipp från debuten här nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden