Ridsport Play
16 december 2020 14:12

Kolla klippet: ”Härligt att få känna sig som 12 och galen igen”

HögtflygandeI våras födde karantäntristessen den skrattförlösande ninjautmaningen – nu handlar det om att hoppa över sockerbitar. Senaste rekordet står sannolikt Julia Karström och SWB-stoet "Mysan" för. Spana in klippet där hon flyger över en "femstjärnig" trave sockerbitar.

Kolla klippet: ”Härligt att få känna sig som 12 och galen igen”
Hoppet skedde på Vindelns Ridklubb i Vindeln, cirka sex mil nordväst om Umeå. Foto: Privat

Första coronavågen och tävlingsstoppet i våras satte fart på uppfinningsrikedomen bland toppryttarna och ninjautmaningen spred sig som en löpeld på sociala medier. Med nytt tävlingsstopp och karantäntristess är det den något mer traditionella sockerbitsutmaningen som har tagit fart i hästvärlden.

Här visar Julia Karström och Så Mycket Bättre (SWB sto f-11 Arko III-Corland, uppf John Hickey, äg Petra Karström, John Hickey), alias ”Mysan, var skåpet ska stå när de klipper 1,60 barbacka. ”Härligt att få känna sig som 12 och galen igen”, konstaterar 24-åriga Julia Karström efter bravaden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden