Ridsport Play
28 juli 2020 16:48

Kolla klippet: Juan Matute Guimon tillbaka i sadeln

LyckaÄntligen är Juan Matute Guimon tillbaka på hästryggen efter den livshotande hjärnblödningen. Den unge världsryttaren tackar sina föräldrar i det nya Instagraminlägget där han ler stort av lycka över att vara tillbaka i sadeln igen. Se klippet här.

Kolla klippet: Juan Matute Guimon tillbaka i sadeln
Juan Matute Guimon på hästryggen i den spanska solen. Foto: Privat

Det har snart gått tre månader sedan Juan Matute Guimon drabbades av en livshotande hjärnblödning och föll ihop efter ett ridpass. Efter att ha genomgått avancerad hjärnkirurgi och legat i koma har han återhämtat sig i snabb takt. I början av juli fick han lämna sjukhuset i Madrid och för två veckor sedan var han tillbaka i stallet igen.

Nu har den 22-årige dressyrryttaren även tagit sig upp på hästryggen. I ett nytt Instagraminlägg kan han inte sluta le av lycka över att vara tillbaka i sadeln igen. ”Det känns helt FANTASTISKT att vara tillbaka där jag hör hemma. Jag är så lyckligt lottad och känner mig välsignad som får dela min passion med min familj. Tack mamma och pappa för att ni har tagit fram krigaren i mig och för att ni gång på gång har visat att ALLT är möjligt om du tror att det är det.” Så skriver Juan Matute Guimon i det känslomässiga inlägget som du kan se här under.


Den unge dressyrstjärnan är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden